2024. április 20., szombat

„Magyar Református Egység Napja”


M E G H Í VÓ

A Baranyai Református Egyházmegye,

a Tolnai Református Egyházmegye,

a Somogyi Református Egyházmegye,

a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház

elnökségei, illetve

a Pécsi Református Kollégium és a Filharmónia Magyarország NKFT vezetősége

 

tisztelettel meghívják Önt és kísérőjét

a „Magyar Református Egység Napja”

alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi hangversenyre

Helyszín: Kodály Központ (Pécs, Breuer Marcell sétány 4.sz.)

Időpont: 2024. május 22. 18.30

 

 

Műsoron G. F. Händel művei a Capella Savaria és a Purcell Kórus előadásában,

vezényel Vashegyi György, Kossuth- és Liszt-díjas karmester

 

Köszöntőt mond Balog Zoltán,

a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke.

Házigazda Dr. Hoppál Péter egyházzenész, zsinati- és országgyűlési képviselő.

 

 

………….borostyán motívum borostyán motívum borostyán motívum…(színes grafika)…

 

Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat 2024. május 10-ig szíveskedjenek jelezni a baranyai.em@reformatus.hu e-mail címen!

 

Fontosabb tudnivalók az alkalomról:

 

A három szomszédos egyházmegye (Somogy, Tolna, Baranya), valamint a határon túli Alsó-Baranya és Szlavónia (Horvátország) magyar reformátusok közössége a 15 éve életre hívott „Magyar Református Egység” történelmi és egyháztörténeti jelentőségét hangsúlyozza a közös ünnepi megemlékezéssel. A hitbéli összetartozás jegyében fontosnak tartjuk megjeleníteni egységünket a hagyományos erkölcsi és szellemi értékektől egyre távolodó világunkban.

Közös ünneplésünk másik oka, hogy az idén alapításának 30 éves jubileumát ünnepli a Pécsi Református Kollégium. A mára 14 tagintézményt és 1800 diákot számláló intézmény a régió (a három egyházmegye és a határon túli, Horvátország magyar településeinek) gyermekeit fogadja és neveli immár három évtized óta magas szakmai és missziós elhivatottsággal. Az ünnepi hangverseny az intézmény pedagógusainak, dolgozóinak és diákjainak a tiszteletére is szól.

Az ünnephez méltó műsoron a Filharmónia Magyarország szervezésében az angol barokk zene királyi szerzője, Georg Friedrich Händel művei szólalnak meg nagyszerű előadókkal. Elhangzik az Agrippina nyitány; az A-moll concerto grosso. Op. 6. No.4.; Silete Venti; a G-moll oboaverseny; valamint a monumentális Dixit Dominus zsoltár-oratórium. A zeneművekről és az előadókról a részletes ismertetést a helyszínen kapható műsorlapok tartalmazzák.

A hangverseny szünetében szeretetvendégségre várjuk testvéreinket és vendégeinket. Az ünnepi est 18.30-kor kezdődik, ekkor hangzanak el a köszöntések és igei áldások, a hangverseny 19 órakor kezdődik. A gépkocsival érkezők részére parkolásra a helyszínen a Kodály Központ és a Tudásközpont parkolójában van lehetőség.

Szükség esetén kérdéssel, észrevétellel dr. Nagy Annához, a Baranyai Ref. Egyházmegye főgondnokához lehet fordulni (tel: +36/ 30 260-39-34, email:  tata.anna52@gamil.com.)

Nagy szeretettel várjuk a testvéreket, hogy együtt legyünk, együtt ünnepelhessük hitünket, magyarságunkat, egységünket.

 

„Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt; örvendezzünk és vígadjunk ezen!”

 

       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése