IFJÚSÁGi KÖR

Kedves fiatalok!

Szeretettel hívlak benneteket a bonyhádi református ifjúsági kör összejöveteleire, amelyet szombatonként 16 órai kezdettel a református imateremben tartunk!

Tisztelettel: Mészáros Zoltán

 

Ifjúsági óra – minden szombaton
16 órai kezdettel!


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Beszámoló a „Csillagpötty” regionális ifjúsági találkozóról

A világ befolyása

„… és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” Róma 12:2

2011. február 26.-án a Dél-Tolnai Lelkészkör (Méliusz kör) gyülekezeteinek regionális együttműködése keretében a „Csillagpötty” ifjúsági találkozó hagyományteremtő alkalmára került sor Bonyhádon a református gyülekezet imatermében. Az ifjúsági találkozóra öt gyülekezetből érkeztek résztvevők, Bonyhád, Szekszárd, Őcsény, Bátaszék és Alsónyék. Több mint 20 fiatal vett részt az alkalmon. A program ismerkedéssel kezdődött, Váli-Tóth Györgyi vezetésével játékos formában ismerkedtek meg egymással a különböző gyülekezetekből érkezett fiatalok. A találkozó témája: „A világ befolyása” volt. Interaktív feladatok segítségével dolgoztuk fel a fiatalokkal ezt a témát. Igyekeztünk felfedezni hogyan gyakorol ma befolyást a világ az emberekre. Közösen beszéltük meg ezen befolyások forrásait. Próbáltuk átgondolni, hogyan lehet megszűrni ezeket a hatásokat. Volt igekereső játék, amelyben mindenki próbára tehette bibliaismeretét, majd pedig egy önismereti teszt kitöltésével mindenki megvizsgálhatta, hogy mennyire befolyásolható személyiség. A kiscsoportos beszélgetésekben pedig mindenkinek lehetősége volt személyes véleményét, tapasztalatait megosztania a többiekkel. Az alkalom szeretetvendégséggel zárult, a teázás és sütizés közben tovább folyt az ismerkedés és a kötetlen beszélgetés.

A jó hangulatban eltöltött alkalom után a bonyhádi fiatalokban megfogalmazódott a kérés, hogy jó lenne máskor is találkozni. A tervek szerint a regionális ifjúsági találkozó következő alkalma ősszel lenne, de addig is itt Bonyhádon havonta tartanánk ifjúsági alkalmat két korcsoportban. A tizenévesek számára egy tini-ifi csoport indulna, illetve egy „fiatal felnőttek köre”, amelybe minden 20 év feletti érdeklődőt szeretettel várunk! Bővebb információ a későbbiekben a gyülekezet blogján: bonyhadireformatusok.blogspot.com. Nyáron pedig lehetőség van az országos nagy ifjúsági találkozón, a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón való részvételre, július 19-23. között Tatán. Bővebb információ a csillagpont blogján: http://csillagpont.blogspot.com.

Tisztelettel: Mészáros Zoltán, ref. lelkész
--------------------------------------------------------------------

Lovász Mariann vagyok 20 éves, Bonyhádon lakom Szekszárdra a Szent László Egységes Iskola Székhely tagintézményébe járok!kiskorom óta jártam hittanra csak úgy érzem muszájbol teszem, konfirmáltam 2004-ben és utána ritkán látogattam az Úr Isten házát,nem is nagyon foglalkoztam ezzel a dologgal(amit utólag sajnálok) mígnem került sor erre az ifjúsági találkozóra amin részt vettem,valami egyszerre megváltozott bennem átértékeltem minden nézetemet és más lett a fontos azaz az Úr,éreztem hogy ott volt velünk Jézus és munkálkodott bennünk!Rájöttem hogy én ehhez a közösséghez tartozom,itt jöttem rá arra, hogy most lettem olyan ember aki érett arra hogy az Úrt befogadja a szívébe és hagyja hogy vele munkálkodjon, ez az érzés fantasztikus elmondhatatlan. A találkozón énekeltünk, megvitattuk azokat a dolgokat amivel szembe ütközünk nap mint nap hívők azaz a világ befolyását. Testvéri hangulat volt ezen az alkalmon pedig nem ismertem szinte senkit és mindenkivel úgy el tudtam beszélgetni mintha ezer éve ismerném. Én rendkívül jól éreztem magam ezen az alkalmon, örülök neki hogy részt vettem rajta! A csoportos foglalkozás is rendkívül jó volt illetve mikor együtt társalogtunk. Amikor hazamentem az alkalomról órákig zengtem a családomnak, mennyire jól éreztem magam és milyen jó volt olyan velem egyidős emberekkel társalogni akik hisznek az Úrban és elfogadják egymást úgy ahogy vannak. Azóta is Bibliát olvasom a napi igéket és tudom azt hogy református vagyok és igyekszem Jézus akarata szerint cselekedni,amikor csak tehetem vasárnap ott leszek az Isten tiszteleteken. Annak örülnék a legjobban ha egyre több ember tapasztalna hasonlókat és rájönne mennyi időt vesztett el azzal hogy Jézust nem engedte a szívébe!

Támogatom a havonta egyszeri összejöveteleket is, illetve ha lenne rá igény lehetne szerintem hetente is összejövetel olyasmi amin a hétre vonatkozó igéket beszéljük meg, átbeszélgetjük, persze az ifjúság részére.

Örülök annak hogy ehhez a közösséghez tartozhatom

Tisztelettel: Mariann

-------------------------------------------------------

Kelemen Krisztián vagyok Bonyhádon élek 21 éves vagyok az Szent László Szakképző Iskola és kollégium Jókai Mór Szakképző iskolába járok.Egyik lány mondta hogy el kéne mennyek vele ,de egyáltalán nem bántam meg mert nagyon élveztem a közösséget és a programokat. Magamat nagyon jól éreztem mert sok tanulság volt és sok mindenre rájöttem hogy mit tettem volna másképp és mit fogok másképp tenni ezek után.Az idöt sok érdekes programmal és érdekes beszélgetések voltak.Egyáltalán nem volt rossz itt lenni mert csak jók történtek és jó volt hogy ennyen voltunk Isten közelébe és ez sok jót hozott az én életembe.Hát mit is mondhatnék arra a kérdésre hogy Mit kaptam ezen az alkalmon? azt kaptam hogy sok embert megismertem még ha csak egy kicsit is de valamennyire közelebb kerültünk és ez jó szerintem kaptam még sok tapasztalatot és felvilágosítást.

Azért jönnék el máskor is mert nagyon jól érzem ott magam és sok embert megismerek még ha csak valamilyen szintem is de ez így van és sok tapasztalatot szerzek hogy hogyan is lenne jó élni hogy mindenkinek jó legyen és meg ne bántsak senkit és a lényeg hogy Istent közelebb érzem ilyen alkalmakkor.A barátaimat azért hívnám el mert télleg jó hely és igen is sok ember nem tudja hogy hogyan is kell rendesen Istennek tetszően élni és itt meg sokan rájönnének hogy igen is változtatni kell mert így nem jó az életem, ezért hívnám a barátaimat.

Ha van ilyen barátom akiket rátudok venni akkor igen is elviszem mert ahogy itthon szokták mondani nekem rossz helyre nem megy az ember és sok dolgot megtud hogy mi jó és mi rossz az életébe.

Köszönettel Kelemen Krisztián
------------------------------------
Szücs Patricia 7. osztályos tanuló vagyok. Az őcsényi gyülekezetben idén fogok konfirmálni. A második alkalommal vettem részt Csillagpöttyön. Szerintem nagyon jó hangulatúak ezek az alkalmak. Most is nagyon jól éreztem magam. A foglalkozáson főként a világ befolyásait vettük sorra, a reklámokat és az emberiséget. Az elején játszottunk egy kicsit, hogy jobban megismerhessük egymást. Számomra nagyon érdekes volt, hogy megtanulhattam, hogyan tegyek a befolyásolások ellen. Remélem a következő alkalmon is rész tudok majd venni. A barátaimat nagyon szívesen meghívnám, de legtöbben más vallásuk vagy pedig más városban laknak.

SZÜCS PATRICIA

Őcsény