2014. szeptember 20., szombat

A bonyhai Bethlen-kastély és a téglajegyek

A bonyhai Bethlen-kastély és a téglajegyek


Kedves Testvérek!

Szeretném elétek tárni az Erdélyi Nőszövetség nagyarányú feladatát és azt kérni, hogy aki teheti, lehetősége szerint imáival és anyagilag segítse az ügy előmenetelét.

A Maros megyei Bonyha egykori büszkeségének számító, szebb időket is megélt Bethlen-kastélyt Bethlen Fruzsina grófnő az Erdélyi Református Egyházkerületnek adományozta, amely a Nőszövetséget bízta meg az ügy kezelésével. Ez jelképes gesztus, mely azt a célt tűzte ki, hogy idővel az épület egy részében magyar szakiskolát hoznak létre, amelyben kertészetet, gazdálkodást tanulhatnak a környékbeli magyar gyerekek, valamint olyan központot hoznak létre ebben az épületben, amelybe bántalmazott nőket, lányanyákat, vagy idős hölgyeket fogadnak be.

A cél érdekében létrehozták az Árva Bethlen Kata Alapítványt, - nem véletlen az elnevezés, hiszen Árva Bethlen Kata e kastélyban született – mely a tervekkel kapcsolatos pénzügyeket hivatott kezelni. Első lépésként cél a gyerekprogram beindítása, mely keretében szociális jelleggel, tanoda szerűen pl. anyanyelvi oktatás, tanulmányi felkészítés folyik.  Ha ez beindul, akkor lehetőség nyílik úniós pályázatra.

Bár a kastély tetőzetét 2011-be felújították, bent a vakolat mállik, a termek mennyezete néhol beszakadt. Pillanatnyilag Árva Bethlen Kata egyik imádságát tartalmazó téglajegyek árusításával kezdték el a pénzt gyűjteni a felújításhoz.

Az Erdélyi Ref. Nőszövetségtől tájékoztatást és kérést kaptunk az épület felújítását célzó gyűjtéssel kapcsolatban. A Magyar Ref. Nőszövetség támogatja erdélyi testvéreink kérését és téglajegyek formájában, illetve közvetlen banki utalással hozzájárul a nemes terv megvalósításához.

Tolna megyében téglajegyet lehet kérni a következő e-mail-címen:

mester.maria33@gmail.com ,     vagy telefonon:  06 30/680 99 63

 Ár: 300Ft/db

Akinek téglajegyre van szüksége, kérem, jelezze! De gyűjthetjük téglajegy nélkül is az adományokat, pl. egy perselypénzt, de nagyon fontos, hogy a küldéskor jelezni kell a pénz rendeltetését.

 

Banki utalásnál a REFORMÁTUS NŐSZÖVETSÉG  OTP-nél kezelt számlájára kell küldeni a pénzt. Számlaszám:    11709002-20537599

A közlemény rovatba „téglajegy Bonyha” megjelölést kell feltüntetni.

Az érintettek nevében is előre is köszönöm az adományokat.

               Áldást, békességet kívánva

 

Szekszárd, 2014. augusztus 16.                                                 Mester Lajosné

                                                                                                      nőszövetségi elnök

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése